Gå videre til innhold
Ny bok: «Islamismen» av Bjørn Olav Utvik
Ny bok: «Islamismen» av Bjørn Olav Utvik

Pressemelding -

​Hva slags kraft er egentlig islamismen?

Hva slags kraft er egentlig islamismen? Ny bok tar for seg islamismen som fenomen i Midtøsten. Boka er skrevet av Norges fremste ekspert på politisk islam, og er basert på tretti års forskning og samtaler med ledende islamister og deres motstandere.

Islamismen gir leseren en brei innføring i fenomenet med utgangspunkt i kjerneområdene i Midtøsten. Forfatteren redegjør for islamismens opprinnelse, utbredelse og dagens ulike retninger. Han drøfter islamismens forhold til demokrati og menneskerettigheter, debatten om praktisering av sharia, den islamske loven, og islamismens forhold til likestilling mellom kjønnene.

Boka er skrevet av Norges fremste ekspert på politisk islam. Den bygger på tretti års forskning og samtaler med ledende islamister og deres motstandere. Islamismen henvender seg til alle som er opptatt av å forstå hva som skjer i en region med 500 millioner mennesker som er Europas nærmeste nabo i sør.

Denne reviderte utgaven av boken er oppdatert og utvidet med en gjennomgang og analyse av utviklingen i Midtøsten og Nord-Afrika siden den arabiske våren (2011).

Her er islamistenes fem største utfordringer i dag:
Les forfatter Bjørn Olav Utviks artikkel "Etter revolusjonen: Islamismen i dag" på Fagbokforlagets nettmagasin. Den tar for seg islamistenes rolle i Midtøsten etter den arabiske våren - og hvilke fem punkt som utgjør de største utfordringene for bevegelsen. Gå til artikkelen her.

Om forfatteren:
Bjørn Olav Utvik (f. 1954) er professor i Midtøstenstudier og leder av Institutt for kulturstudier og orientalske språk (UiO). Utvik foreleser om Midtøstens moderne historie og har siden 1990 forsket på utviklingen av de islamistiske bevegelsene i Midtøsten og Nord-Afrika. Han har hatt samtaler med en rekke ledende islamister og nærlest islamistenes egen litteratur. Utvik har skrevet om religionens samfunnsmessige rolle i Midtøsten, blant annet i boka The Pious Road to Development: Islamist Economics in Egypt (2006). 

Lansering onsdag 26. februar:
Velkommen til lansering på HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus, Blindern, Onsdag 26. februar kl 09-10 (Scene HumSam i første etasje). Les mer om arrangementet her

Presse- og anmeldereksemplar:
Vi sender gjerne bok til anmeldelse eller omtale. Ta kontakt med
Glenn Jensen Mangerøy, Fagbokforlaget: glenn.mangeroy@fagbokforlaget.no / 975 56 626


Related links

Emner

Kategorier


Fagbokforlaget er et av de største fagbok- og læremiddelforlagene i Norge med utgivelser for profesjonsmarkedet og hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

www.fagbokforlaget.no

Kontakter

Ingrid Krøvel-Velle

Ingrid Krøvel-Velle

Pressekontakt Markedskonsulent og pressekontakt Juss. Pressekontakt for alle akademiske utgivelser 97554811
Mona Bruvik

Mona Bruvik

Pressekontakt Markedskonsulent Humaniora og samfunnsfag 99589615
Jens Helleland Ådnanes

Jens Helleland Ådnanes

Pressekontakt Markedskonsulent Sykepleie og psykologi 90745151

Relaterte events

Fagbokforlaget

Vi bryr oss om fag og utdanning, og ønsker å gi ut fagbøker og læremidler som dagens elever, studenter, forskere og ulike yrkesgrupper har behov for. Våre forfattere skriver bøker som dekker hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige og praktikermarked. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

Fagbokforlaget
Kanalveien 51
5068 Bergen
Norge