Følg Fagbokforlaget

Internasjonal migrasjon - hva er det?

Pressemelding   •   mar 09, 2018 12:53 CET

Ny bok: «Internasjonal migrasjon» av Gunhild Odden

Bok om fenomenet internasjonal migrasjon lanseres i Stavanger 13. mars. Gunhild Odden har skrevet en god innføring for alle som ønsker å tilegne seg grunnleggende kunnskap om sentrale tendenser, begrep, teorier, tematikker og problemstilinger innen migrasjonsfeltet.

Migrasjon er på mange vis et av vår tids største temaer. Stadig flere mennesker forflytter seg på tvers av landegrenser, og i følge FN har tallet på migranter på verdensbasis økt fra 173 millioner i år 2000 til 244 millioner i 2015. Feltet er også i økende grad politisert, og det engasjerer et bredt spekter av aktører - fra politikere til "mannen i gata".

Det går ikke én dag uten at migrasjon omtales i mediene. Men hva snakker vi egentlig om når vi snakker om migrasjon?

Internasjonal migrasjon gir forfatteren leseren en innføring i samfunnsvitenskapelige perspektiver på migrasjon. Hvilke sentrale tendenser, begrep, teorier, tematikker og problemstilinger er aktuelle i faget? 

Boken lanseres i Stavanger 13. mars - pressen er hjertelig velkommen.

Forfatter Gunhild Odden er seniorforsker og leder ved Senter for interkulturell kommunikasjon i Stavanger ved VID vitenskapelige høgskole. Hun har sin PhD-utdanning i sosiologi fra Université de Poitiers i Frankrike. Hennes forsknings- og undervisningsaktivitet omhandler migrasjon og mangfold.

Kontaktpersoner:

Gunhild Odden, forfatter: 988 39 611 / gunhild.odden@sik.no
Glenn Jensen Mangerøy, Fagbokforlaget: 975 56 626 / glenn.mangeroy@fagbokforlaget.no

Fagbokforlaget er et av de største fagbok- og læremiddelforlagene i Norge med utgivelser for profesjonsmarkedet og hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

www.fagbokforlaget.no

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.