Gå videre til innhold
Krigen i Ukraina: Ny bok med noen av Norges fremste sikkerhetsforskere lanseres 11. mai

Pressemelding -

Krigen i Ukraina: Ny bok med noen av Norges fremste sikkerhetsforskere lanseres 11. mai

Torsdag 11. mai lanseres den første norske fagboken om krigen i Ukraina. Bokens redaktør Tormod Heier og 19 sentrale norske fagfolk innen statsvitenskap, sikkerhets- og forsvarspolitikk leverer her verdifulle bidrag for å forstå en av Europas mest alvorlige kriser siden 2. verdenskrig.

BOKLANSERING:
Krigen i Ukraina, Tormod Heier (red.)

Litteraturhuset, Oslo
Torsdag 11. mai kl 18

Russlands invasjon av Ukraina i 2022 utløste Europas største krig siden 1945. Hundretusener har blitt drept eller skadet, og millioner har blitt drevet på flukt. Hvordan kan vi forstå krigen i Ukraina?

Denne kvelden ønsker vi velkommen til lansering av boken Krigen i Ukraina, den første fagboken som tar for seg Russlands invasjon av Ukraina, et av Europas mørkeste kapitler. Hva kan vi lære av krigens første år, og hvilke konsekvenser har den hatt – og vil ha – for Norge, Europa, NATO og EU?

Bokens redaktør Tormod Heier har fått med seg 19 sentrale norske fagfolk, som fra ulike ståsted og med ulike analytiske perspektiver bidrar med ferske analyser på denne tragiske katastrofen.

Program på lanseringen:
Velkommen ved forlaget
Tormod Heier: Om formålet med boken «Krigen i Ukraina»
Øyvind Østerud: Ukraina-krigens geopolitiske bakteppe
Tor Bukkvoll: Hvorfor gikk Putin til krig?
Kristian Åtland: Politiske mål og militære midler
Janne Haaland Matlary: Vestlig våpenhjelp til Ukraina

Om boken:
Ved å ta for seg krigen i Ukraina fra ulike analytiske perspektiver, gir boken et bredt og omfattende bilde av konflikten og dens konsekvenser. Dette gjør boken til et verdifullt bidrag for alle som ønsker å forstå en av Europas mest alvorlige kriser siden 2. verdenskrig.

Russlands invasjon av Ukraina i 2022 utløste Europas største krig siden 1945. Hundretusener har blitt drept eller skadet, og millioner har blitt drevet på flukt.

Hvordan kan vi forstå krigen i Ukraina? Hva kan vi lære av krigens første år, og hva er konsekvensene for Norge, Europa, NATO og EU? I denne boken belyser norske forskere og fagfolk, fra ulike ståsteder og med ulike analytiske perspektiver, et av Europas mørkeste kapitler. Kapitlene tar for seg krigens rammebetingelser, Russlands krig, Europa og transatlantisk samhold samt det militære forsvaret av Norge.

Bokens redaktør Tormod Heier er professor ved Stabsskolen, professor II ved Høgskolen i Innlandet og dosent ved Försvarshögskolan i Stockholm. Andre bidragsytere: Øyvind Østerud, Peter Normann Waage, Anders Kjølberg, Camilla Guldahl Cooper, Julie Wilhelmsen, Tor Bukkvoll, Kristian Åtland, Palle Ydstebø, Lars Peder Haga, Marianne Riddervold, Pernille Rieker, Elsa Lilja Gunnarsdottir, Bjørn Olav Knutsen, Janne Haaland Matlary, Håkon Lunde Saxi, Ståle Ulriksen, Dag Henriksen og Harald Høiback.

Presseeksemplar og forfatterkontakt:
Ta kontakt med glenn.mangeroy@fagbokforlaget.no/ 975 56 626 eller svar på denne eposten.

Vel møtt til lanseringen!

Related links

Emner


Fagbokforlaget er et av de største fagbok- og læremiddelforlagene i Norge med utgivelser for profesjonsmarkedet og hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

www.fagbokforlaget.no

Kontakter

Ingrid Krøvel-Velle

Ingrid Krøvel-Velle

Pressekontakt Markedskonsulent og pressekontakt Juss. Pressekontakt for alle akademiske utgivelser 97554811
Mona Bruvik

Mona Bruvik

Pressekontakt Markedskonsulent Humaniora og samfunnsfag 99589615
Jens Helleland Ådnanes

Jens Helleland Ådnanes

Pressekontakt Markedskonsulent Sykepleie og psykologi 90745151

Fagbokforlaget

Vi bryr oss om fag og utdanning, og ønsker å gi ut fagbøker og læremidler som dagens elever, studenter, forskere og ulike yrkesgrupper har behov for. Våre forfattere skriver bøker som dekker hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige og praktikermarked. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

Fagbokforlaget
Kanalveien 51
5068 Bergen
Norge