Gå videre til innhold
Nasjonal prestasjonskultur

Pressemelding -

Nasjonal prestasjonskultur

Ledelse og prestasjoner henger tett sammen. Finner vi felles elementer i verdensklasse, på tvers av idrett, kultur, næringsliv og offentlig virksomhet, som kan heve prestasjonsnivået?

Den tidligere toppidretssjefen ved Olympiatoppen, Bjørge Stensbøl, er sammen med Yngve Tvedt aktuell med en ny bok om hvordan en prestasjonskultur kan utvikles.

-Gjennom vår lange og brede erfaring i toppidrett og næringsliv ønsker vi å belyse hva næringslivet og offentlig virksomhet kan finne av overføringsverdier fra prestasjonskulturen i toppidretten, sier Stensbøl og Tvedt

En prestasjonskultur er en kultur der det skapes en indre motivasjon i organisasjonen for å mestre og prestere på et stadig høyere nivå. Forfatterne fremhever hvor viktig det er å trene systematisk på å utvikle egen atferd, sette seg ambisiøse mål, stille krav, følge opp og gi tilbakemeldinger på utførte prestasjoner. De peker på hvor viktig det er for en leder både å utfordre og å bli utfordret av sine medarbeidere mens man bygger en kultur.

Bjørge Stensbøl ledet Olympiatoppen gjennom gullalderen frem til han begynte som HR-direktør i SAS Braathens i 2004. Fra 2007 ledet han arbeidet med å få OL til Tromsø i 2018. I dag driver Stensbøl som selvstendig konsulent med ledertrening og organisasjonsutvikling i næringslivet, der han aktivt bruker toppidrettens tenkning og verktøy.

Yngve Tvedt har en lang og omfattende erfaring som leder innen oljeindustrien, herunder leder for operativt treningssenter og plattformsjef. Han har en spesielt stor interesse for operasjonelt lederskap og praktisk endringsledelse, noe som også er kommet til uttrykk gjennom å være tett på toppidrettsmiljøer i Norge.

Les smakebit fra boken her.

Kontaktinformasjon forfatter og presseksemplar:

Bjørge Stensbøl, bjorge.stensbol@online.no, mobil 41900350

Yngve Tvedt, yngve-t@online.no, mobil 97116146

For presseeksemplar eller annet materiell, kontakt undertegnede. 

Emner

Kategorier


Fagbokforlaget er et av de største fagbok- og læremiddelforlagene i Norge med utgivelser for profesjonsmarkedet og hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

www.fagbokforlaget.no

Kontakter

Ingrid Krøvel-Velle

Ingrid Krøvel-Velle

Pressekontakt Markedskonsulent og pressekontakt Juss. Pressekontakt for alle akademiske utgivelser 97554811
Mona Bruvik

Mona Bruvik

Pressekontakt Markedskonsulent Humaniora og samfunnsfag 99589615
Jens Helleland Ådnanes

Jens Helleland Ådnanes

Pressekontakt Markedskonsulent Sykepleie og psykologi 90745151

Fagbokforlaget

Vi bryr oss om fag og utdanning, og ønsker å gi ut fagbøker og læremidler som dagens elever, studenter, forskere og ulike yrkesgrupper har behov for. Våre forfattere skriver bøker som dekker hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige og praktikermarked. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

Fagbokforlaget

Kanalveien 51
5068 Bergen
Norge