Gå videre til innhold
Ny bok: «Hvem er jeg? Om å finne og skape identitet» 

Pressemelding -

Ny bok: «Hvem er jeg? Om å finne og skape identitet» 

Hva er identitet, og hva er det som gjør oss til den vi er? I den nye boken «Hvem er jeg? Om å finne og skape identitet» har forfatter og psykolog Per-Einar Binder intervjuet fem personer i alderen 20-75 år om deres vei til å bli den de er. Han ser at menneskers identitet er sterkt knyttet til deres livsfortellinger, og at det å finne og skape personlig identitet innerbærer et livsløpsperspektiv. 

Identitet blir til gjennom eksistensiell søken. Det handler om å skape sin vei i livet. Og å finne sin plass i verden. Identitet får form i de nære relasjonene når en blir sett og ignorert, elsket og hatet, anerkjent og fordømt. Identitet springer samtidig ut fra verdiene og fortellingene i samfunnet rundt. Et samfunn som endrer seg fort og uoversiktlig, legger stort press på den enkelte. Mange søker identitet gjennom prestasjon og ytre suksess fordi det kjennes nødvendig. Stadig flere søker tilflukt i myter om at kjønn og nasjonalitet utgjør essensen av hva de er. Frie, skapende og utforskende identiteter er et gode for samfunnet. Spørsmålet om hvem vi er, trenger mulighet for et mangfold av svar. Men utforskning og valg er også krevende, til tider smertefullt.

Boken er interessant for alle som er opptatt av den personlige identitetens psykologi. Den handler om hvordan identiteten gjennom livsløpet formes både av fortellingene mennesker skaper om sitt liv, av følelser og motiver, og ikke minst av samfunnet og fellesskapene de er del av.

Per-Einar Binder er professor i klinisk psykologi ved Universitetet i Bergen. Han forsker på personlige endringsprosesser, og han har mange års erfaring som terapeut for barn, unge og voksne. Det siste tiåret har han også arbeidet med kurs for å hjelpe unge voksne med stress knyttet til prestasjoner og perfeksjonisme. 

For kontakt med forfatteren: e-post per.binder@uib.no eller mobil 99500313

Les mer om boken her.

Kontakt undertegnede for anmeldereksemplar eller mer informasjon.

Related links

Emner

Kategorier


Fagbokforlaget er et av de største fagbok- og læremiddelforlagene i Norge med utgivelser for profesjonsmarkedet og hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

www.fagbokforlaget.no

Kontakter

Ingrid Krøvel-Velle

Ingrid Krøvel-Velle

Pressekontakt Markedskonsulent og pressekontakt Juss. Pressekontakt for alle akademiske utgivelser 97554811
Mona Bruvik

Mona Bruvik

Pressekontakt Markedskonsulent Humaniora og samfunnsfag 99589615
Jens Helleland Ådnanes

Jens Helleland Ådnanes

Pressekontakt Markedskonsulent Sykepleie og psykologi 90745151

Fagbokforlaget

Vi bryr oss om fag og utdanning, og ønsker å gi ut fagbøker og læremidler som dagens elever, studenter, forskere og ulike yrkesgrupper har behov for. Våre forfattere skriver bøker som dekker hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige og praktikermarked. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

Fagbokforlaget
Kanalveien 51
5068 Bergen
Norge