Gå videre til innhold
Rekordhøyt antall stipendmottakere: Fagbokforlagets lærebokstipend tildeles hele ti lærebokprosjekter

Pressemelding -

Rekordhøyt antall stipendmottakere: Fagbokforlagets lærebokstipend tildeles hele ti lærebokprosjekter

Fagbokforlagets lærebokstipender deles ut til ti nye lærebokprosjekter for høyere utdanning. Aldri tidligere har flere søkt, og det har heller aldri tidligere blitt utdelt flere stipender på en enkelt utlysningsrunde som denne høsten.

Fagbokforlagets lærebokstipend deles ut til forfattere med spesielt gode ideer til nye lærebøker, og det var i høst rekordmange søkere til stipendpotten på 250 000 kroner. Det er både etablerte forfattere og debutanter blant vinnerne, og et mangfold av tema: den norske regjeringen, psykoterapi, internasjonal politikk og lek i norskfaget, for å nevne noen av prosjektene.

LES MER OM DE ULIKE VINNERNE HER (lenke til fagbokforlaget.no)

Stor bredde og høye søkertall

– Det er veldig oppløftende at så mange har søkt, det bekrefter at vi er et attraktivt forlag å samarbeide med, sier Anne Ivarsen, administrasjonssjef i Fagbokforlaget akademisk og koordinator for lærebokstipendet.

– Vinnerne er jevnt fordelt når det gjelder alder og kjønn; så godt som alle fagområder er representert, og vi har fått søknader fra læresteder fra nesten hele landet – en fin bredde!

Vanskelig å velge

Forlegger Arno Vigmostad sier forlaget hadde en vanskelig jobb med å velge ut vinnere.

– Man blir både stolt og ydmyk når man ser at så mange ønsker å skrive lærebok på Fagbokforlaget. Jeg er imponert over idérikdommen, og det var vanskelig å velge hvem stipendet skulle gå til. Vi har hatt engasjerte diskusjoner internt om hvem som skulle nå opp, avslører forleggeren.

– Disse ti stipendene fører til at det kommer ti viktige og gode lærebøker i årene som kommer. Jeg er fristet til å si at det jo er morgendagens studenter som er de egentlige vinnerne her.

Ansatte i høyere utdanning har en strevsom hverdag, og det er ikke alltid mulig å kunne prioritere lærebokskriving. Et stipend som kan brukes til for eksempel frikjøp fra undervisning, sensur eller andre plikter, kan gjøre det mulig å sette av akkurat den tiden som trengs. Alle vinnerprosjektene blir utgitt på Fagbokforlaget, og alle forfatterne får bistand fra start til slutt fra erfarne forlagsredaktører.

Ny frist til våren
Rakk du ikke fristen 1. november? Det kommer flere muligheter, sier Anne Ivarsen.

– Lærebokstipendet lyses ut på nytt til våren. Følg med på Fagbokforlagets kanaler i sosiale medier og på vårt nyhetsbrev, så kommer det mer informasjon der når det nærmer seg.

Lenker

Fagbokforlaget på Facebook

Fagbokforlaget.no

Fagbokforlagets nettmagasin

Emner


Fagbokforlaget er et av de største fagbok- og læremiddelforlagene i Norge med utgivelser for profesjonsmarkedet og hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

www.fagbokforlaget.no

Pressekontakt

Glenn Jensen Mangerøy

Glenn Jensen Mangerøy

Pressekontakt Markedskonsulent og pressekontakt Samfunnsfag og humanistiske fag. Pressekontakt for alle akademiske utgivelser 97556626

Fagbokforlaget

Vi bryr oss om fag og utdanning, og ønsker å gi ut fagbøker og læremidler som dagens elever, studenter, forskere og ulike yrkesgrupper har behov for. Våre forfattere skriver bøker som dekker hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige og praktikermarked. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

Fagbokforlaget
Kanalveien 51
5068 Bergen
Norge