Gå videre til innhold
Rekordmange søkere til lærebokstipend

Pressemelding -

Rekordmange søkere til lærebokstipend

Fagbokforlagets lærebokstipend deles i vår ut til forfatterne bak 8 bokprosjekter. Blant vinnerne er det både debutanter og veletablerte forfattere med mange utgivelser bak seg. Til sammen representerer forfattergruppen universiteter og høyskoler over hele landet.

Om det er tilværelsen på hjemmekontor de seneste månedene som har stimulert forfatterne, vites ikke, men det har strømmet på med søknader til Fagbokforlagets lærebokstipend. Fellesnevnerne for bokforslagene er idérikdom, høy faglig kvalitet og formidlingsglede

– Det er fantastisk med en sånn søknadsbunke fra dyktige fagpersoner, sier Kristin Eliassen, forlagsredaktør og koordinator for stipendet.

– Vi har stor tro på at prosjektene vi satser på nå, vil bli gode lærebøker som kommer til å prege fagene i mange år fremover.

Blant vinnerprosjektene finner vi lærebøker om anvendt kognitiv psykologi for morgendagens utfordringer, den kirurgiske pasienten, ledelse i barnehagen og sosial ulikhet i helse.

LES MER OM DE ULIKE VINNERNE HER

En av litteraturens mest betydningsfulle sjangre
At så mange har jobbet frem en søknad i vår, gleder forlegger Arno Vigmostad.

– Jeg er stolt over å få muligheten til å utgi en så spennende bunke med bøker!

– Det er ikke gitt at akademikere kan prioritere å skrive lærebøker i dag, de har et stort press på seg om å skrive stadig mer spesialiserte og meritterende utgivelser for forskningsfronten, sier Vigmostad.

– For forskningsnasjonen Norge er dette selvsagt positivt, men alle fag trenger gode, grunnleggende lærebøker også. Vi vet at mange av våre forfattere brenner for å skrive for studentene sine, for å gi dem den solide og oppdaterte innføringen som alle studenter fortjener. Læreboken er en av sakprosaens viktigste sjangre. Vårt beskjedne økonomiske bidrag kan være med på å gi forfatterne det rommet de trenger for å kunne realisere bokplanene sine.

Ny søknadsrunde i høst
Normalt blir Fagbokforlagets lærebokstipend delt ut to ganger i året. Det skjer også i år, og en ny søknadsfrist vil lyses ut over sommeren med friske kroner i stipendpotten. Kristin Eliassen oppfordrer formidlingsglade fagpersoner til å søke:

– Du er hjertelig velkommen til å søke om du har en idé til en ny lærebok for høyere utdanning. Følg med på Fagbokforlagets kanaler i sosiale medier, så kommer det mer informasjon der når det nærmer seg.

Lenker
Fagbokforlaget på Facebook
Fagbokforlaget.no
Fagbokforlagets nettmagasin

Related links

Emner

Kategorier


Fagbokforlaget er et av de største fagbok- og læremiddelforlagene i Norge med utgivelser for profesjonsmarkedet og hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

www.fagbokforlaget.no

Kontakter

Ingrid Krøvel-Velle

Ingrid Krøvel-Velle

Pressekontakt Markedskonsulent og pressekontakt Juss. Pressekontakt for alle akademiske utgivelser 97554811
Mona Bruvik

Mona Bruvik

Pressekontakt Markedskonsulent Humaniora og samfunnsfag 99589615
Jens Helleland Ådnanes

Jens Helleland Ådnanes

Pressekontakt Markedskonsulent Sykepleie og psykologi 90745151

Fagbokforlaget

Vi bryr oss om fag og utdanning, og ønsker å gi ut fagbøker og læremidler som dagens elever, studenter, forskere og ulike yrkesgrupper har behov for. Våre forfattere skriver bøker som dekker hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige og praktikermarked. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

Fagbokforlaget

Kanalveien 51
5068 Bergen
Norge