Følg Fagbokforlaget

Siste nytt fra Dag Vidar Hanstad om norsk og internasjonal idrett

Pressemelding   •   okt 04, 2019 11:49 CEST

Hvorfor har vi idrettsforbund, særforbund, idrettskretser og idrettslag? Hva ligger i begrepet «den norske idrettsmodellen»? Hvordan er norsk idrett knyttet til internasjonale organisasjoner, og hva innebærer det egentlig å drive god ledelse? Disse og mange andre spørsmål får du besvart i Dag Vidar Hanstad sin nye bok, Organisasjon og lederskap i idretten. Hanstad er professor i sport management, forfatter eller redaktør for en rekke bøker innen idrettsfagfelt, trener og tidligere idrettsutøver, og ikke minst tidligere sportssjef og kommentator i flere norske aviser.

Målet med boken er å vise grunnmekanismene i norsk og internasjonal idrett. Leseren inviteres også inn i idrettens møteplasser og blir kjent med sentrale aktører. Koblingen mellom teori og praksis vil bidra til refleksjon og gode drøftinger. Boka passer for studenter, tillitsvalgte og ansatte i idretten, men også for forskere som er ute etter oppdatert kunnskap på dette omfattende feltet.

Dag Vidar Hanstad (f. 1962) er professor i sport management ved Norges idrettshøgskole og gjesteprofessor ved Høgskolen i Innlandet. Han tok doktorgrad i temaet antidopingpolitikk og har i tillegg forsket på temaer som organisering av toppidrett, frivillighet og arrangementer. Hanstad har vært forfatter eller redaktør for 13 bøker, blant annet Arrangementsledelse (2014) og Kunnskap i bevegelse. Norges idrettshøgskole 50 år (2018). Hanstad var tidligere sportssjef og kommentator i flere aviser, bl.a. Aftenposten. Bak seg har han dessuten 150 landskamper i håndball og erfaring som trener på elitenivå.

Kontaktinformasjon forfatter og presseksemplar:
Dag Vidar Hanstad, e-post d.v.hanstad@nih.no

For presseeksemplar eller annet materiell, kontakt undertegnede.

Bokinformasjon:
Organisasjon og lederskap i idretten
av Dag Vidar Hanstad
ISBN 9788245033182, kr 399,–, i salg

Fagbokforlaget er et av de største fagbok- og læremiddelforlagene i Norge med utgivelser for profesjonsmarkedet og hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

www.fagbokforlaget.no