Gå videre til innhold
Slik blir du kvitt flyskrekken

Pressemelding -

Slik blir du kvitt flyskrekken

Kjenner du at hjertet begynner å hamre med en gang du tenker på å fly? Kaldsvetter du allerede før du har nådd gaten? Har du kanskje bestemt deg for at det er like greit å la være å fly i det hele tatt? Det er mulig å komme over flyskrekken, og denne boken har verktøyene du trenger. 

To personer, de sitter side om side. De er på samme sted til samme tid. Likevel er deres opplevelse i denne situasjonen totalt forskjellig. Den ene har satt seg godt til rette i setet, han senker skuldrene, lener hodet tilbake og nyter roen. Det er fortsatt tidlig om morgenen. Han døser av et øyeblikk og merker knapt at flyet tar av. 

Personen ved siden av ham er flyredd. Han kaldsvetter. Pusten er rask og ujevn, og hele kroppen er i beredskap. Sansene fanger opp hver minste bevegelse i flyet. Faller vi? Hva var den lyden? Hele kroppen er nummen, han er svimmel og ør. Hjerteslagene er så intense at det er smertefullt. Han kniper øynene igjen, tviholder i armlenet, hodet fylles av kun én tanke nå: – Jeg dør!

Hva er det som gjør at den ene personen nyter turen, mens den andre er overbevist om at han kommer til å dø? Og hva er det som utløser en slik frykt? Er det situasjonen i seg selv, eller er det personens tolkning av denne? De fleste som sliter med frykt for å fly, er fullstendig klar over det faktum at det er farligere å kjøre bil enn å fly. Problemet er bare det at dette trøstende argumentet ikke har noen effekt idet angsten tar tak og truer med å ta over kontrollen. 

Hvorfor er det så vanskelig å tenke, eller snakke seg selv til rette, og hvorfor lytter ikke frykten til fornuften? Hvis du er nysgjerrig på dette, så kanskje denne boken kan bidra til større forståelse for hvorfor vi reagerer som vi gjør, og enda viktigere, hva du kan gjøre helt konkret for å mestre og håndtere din frykt for å fly.

Ellen Halvorsen jobber som air purser (leder for kabinbesetningen) og instruktør innenfor sikkerhet, service, kompetanse og lederutvikling i SAS. Hennes faglige bakgrunn er fra pedagogikk, ledelse og atferdspsykologi, i tillegg har hun internasjonal sertifisering som coach. Hun har mer enn 30 års erfaring med håndtering av flyredde passasjerer, og tilbyr kurs i håndtering av flyskrekk gjennom eget firma – flyredd.no.

Ønsker du et presseeksemplar?
Karine Lindholm Liland (Fagbokforlaget): karine.liland@fagbokforlaget.no

Ønsker du å komme i kontakt med forfatteren?
Ellen Halvorsen: ellen@flyredd.no / 97100901

Related links

Emner

Kategorier


Fagbokforlaget er et av de største fagbok- og læremiddelforlagene i Norge med utgivelser for profesjonsmarkedet og hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

www.fagbokforlaget.no

Kontakter

Ingrid Krøvel-Velle

Ingrid Krøvel-Velle

Pressekontakt Markedskonsulent og pressekontakt Juss. Pressekontakt for alle akademiske utgivelser 97554811
Mona Bruvik

Mona Bruvik

Pressekontakt Markedskonsulent Humaniora og samfunnsfag 99589615
Jens Helleland Ådnanes

Jens Helleland Ådnanes

Pressekontakt Markedskonsulent Sykepleie og psykologi 90745151

Fagbokforlaget

Vi bryr oss om fag og utdanning, og ønsker å gi ut fagbøker og læremidler som dagens elever, studenter, forskere og ulike yrkesgrupper har behov for. Våre forfattere skriver bøker som dekker hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige og praktikermarked. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

Fagbokforlaget

Kanalveien 51
5068 Bergen
Norge