Gå videre til innhold
Søkertall på rekordnivå for Fagbokforlagets lærebokstipend

Pressemelding -

Søkertall på rekordnivå for Fagbokforlagets lærebokstipend

Fagbokforlagets lærebokstipend deles i høst ut til forfatterne bak seks bokprosjekter. Blant vinnerne er det både debutanter og veletablerte forfattere med mange utgivelser bak seg. Forlaget opplever også denne gangen rekordhøye søkertall.

Blant vinnerprosjektene finner vi lærebøker om samarbeidsprosesser i byggebransjen, om hormonsystemet, og om saksbehandling i barnevernet. Prosjektene fremstår som nyskapende, godt formidlet og med høy faglig kvalitet.

LES MER OM ALLE DE ULIKE VINNERNE HER

Høye søkertall
Fagbokforlagets lærebokstipend har blitt en ettertraktet ordning for forfattere som ønsker å dele sin kunnskap i bokform, og ved vårens utdeling meldte forlaget om rekordhøye søkertall. Tallene for høsten viser at antallet fortsatt er like høyt.

– Jeg er imponert over de norske fagmiljøene som viser en slik idérikdom, sier Kristin Eliassen, koordinator for Fagbokforlagets lærebokstipend.

– For et akademisk forlag er det et privilegium å motta alle disse forslagene. Vi er glade for at lærebokstipendet vårt kan være med å bidra til å gi forfatterne det rommet de trenger for å realisere bokplanene sine. 

Betydningen av den gode læreboken
– Dette gjør meg glad på vegne av lærebokens fremtid, sier forlegger Arno Vigmostad i Fagbokforlaget.

Hvorfor det er så mange søknader i 2020, har ikke forleggeren noe sikkert svar på.

– Det har jo vært et spesielt år for underviserne, og kanskje det er noe av forklaringen. Med mange nye digitale undervisningsmetoder i sving har også behovet for gode lærebøker blitt tydeligere, sier han, og fortsetter:

– Papirboken kommer neppe til å gå av moten med det første, men kombinasjonen av papir og digitalt blir stadig viktigere.

Ny frist til våren
Rakk du ikke fristen i høst? Det kommer flere muligheter, sier Kristin Eliassen.

– Lærebokstipendet lyses ut på nytt til våren. Følg med på Fagbokforlagets kanaler i sosiale medier, så kommer det mer informasjon der når det nærmer seg.

Lenker

Fagbokforlaget på Facebook

Fagbokforlaget.no

Fagbokforlagets nettmagasin

Emner


Fagbokforlaget er et av de største fagbok- og læremiddelforlagene i Norge med utgivelser for profesjonsmarkedet og hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

www.fagbokforlaget.no

Kontakter

Ingrid Krøvel-Velle

Ingrid Krøvel-Velle

Pressekontakt Markedskonsulent og pressekontakt Juss. Pressekontakt for alle akademiske utgivelser 97554811
Mona Bruvik

Mona Bruvik

Pressekontakt Markedskonsulent Humaniora og samfunnsfag 99589615
Jens Helleland Ådnanes

Jens Helleland Ådnanes

Pressekontakt Markedskonsulent Sykepleie og psykologi 90745151

Fagbokforlaget

Vi bryr oss om fag og utdanning, og ønsker å gi ut fagbøker og læremidler som dagens elever, studenter, forskere og ulike yrkesgrupper har behov for. Våre forfattere skriver bøker som dekker hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige og praktikermarked. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

Fagbokforlaget
Kanalveien 51
5068 Bergen
Norge