Gå videre til innhold
Dreiers prospekt «2den Udsigt fra Nyegaard til Solem 1827» (Nasjonalbiblioteket)
Dreiers prospekt «2den Udsigt fra Nyegaard til Solem 1827» (Nasjonalbiblioteket)

Pressemelding -

Boklansering: «Byens glemte hager - Bergen, en innfallsport for hagekunst 1276-1900»

Byens glemte hager beskriver Bergens hagehistorie i perioden fra 1276 til 1900, en historie som er mye mer omfattende enn tidligere kjent. Vi får et unikt innblikk i hagekunstens utvikling ved å følge historiske personer, hager og hendelser, fra middelalderens slotts- og klosterhager, via renessansens stramme mønstre til opplysningstidens landskapsstil og borgerskapets lyststeder.

Bergens utvikling som by, med skiftende moter og levesett, vises fra en ny og kanskje overraskende side med bakgrunn i et omfattende arbeid med historiske bykart, gamle og nye trykksaker, bilder, fotografier og arkiver, så vel som muntlige beretninger. Ikke minst forteller boken om bergensernes evne til å fryde seg over hager og parker som et sted for glede, nytelse og nytte. Her dokumenteres en tradisjon som må dyrkes for å bevares, og dermed pålegges også byen et stort ansvar.

Boken vil forhåpentlig være en viktig referanse i forskning om og formidling av en fascinerende del av vår kulturhistorie, og spore til økt aktpågivenhet for byens grønne lunger.

Lansering:
Tid: Onsdag 05.12 kl. 14. Arrangementet vil vare ca. 1 time.
Sted: Realfagsbygget (UiB) i Allégaten. Foajeen i første etasje (tredje etasje fra gateplan), inngang midt på bygget.
Forfatteren vil fortelle om arbeidet med boken.

Emner

Regions


Fagbokforlaget er et av de største fagbok- og læremiddelforlagene i Norge med utgivelser for profesjonsmarkedet og hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

www.fagbokforlaget.no

Kontakter

Ingrid Krøvel-Velle

Ingrid Krøvel-Velle

Pressekontakt Markedskonsulent og pressekontakt Juss. Pressekontakt for alle akademiske utgivelser 97554811
Mona Bruvik

Mona Bruvik

Pressekontakt Markedskonsulent Humaniora og samfunnsfag 99589615
Jens Helleland Ådnanes

Jens Helleland Ådnanes

Pressekontakt Markedskonsulent Sykepleie og psykologi 90745151

Fagbokforlaget

Vi bryr oss om fag og utdanning, og ønsker å gi ut fagbøker og læremidler som dagens elever, studenter, forskere og ulike yrkesgrupper har behov for. Våre forfattere skriver bøker som dekker hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige og praktikermarked. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

Fagbokforlaget
Kanalveien 51
5068 Bergen
Norge