Gå videre til innhold
Hedret og glemt: første verdenskrig og norske krigsseilere

Pressemelding -

Hedret og glemt: første verdenskrig og norske krigsseilere

Hvilken skjebne led norske krigsseilere under første verdenskrig? Og hvordan reagerte det norske samfunnet overfor dem og deres etterlatte da krigen tok slutt? I dag lanseres boken Hedret og glemt om et lite omtalt kapittel i norsk historie.

Første verdenskrig var katastrofal for sjøfolk. Til tross for at Norge var nøytral, omkom mer enn 2100 sjøfolk på norske skip som følge av krigen. Flere enn 10 000 sjøfolk overlevde ett eller flere krigsforlis. I samtiden vekket disse tragediene stor oppmerksomhet og harme, men i ettertid er de blitt glemt.

Hedret og glemt handler om krigsseilerne fra første verdenskrig, og om hvordan det norske samfunnet behandlet dem. Boken forteller både om hvordan samfunnet har minnet dem som mistet livet i krigsforlis, og om de økonomiske ordningene for krigsseilere og pårørende. Ikke minst handler boken om grensene for samfunnets omsorg og om dem som falt utenfor.

Om forfatteren:

Elisabeth Solvang Koren (f. 1977) har doktorgrad i historie fra Universitetet i Bergen. Hun arbeider ved Norsk Maritimt Museum, der hun forsker på og formidler sjøfolks historie. I 2017 lagde hun utstillingen «Torpedert!» om sjøfolk under første verdenskrig.

Lansering 6. februar på Norsk maritimt Museum, Oslo:

Les mer om arrangementet her

Ta gjerne kontakt for kontakt med forfatter eller presseeksemplar!

Emner


Fagbokforlaget er et av de største fagbok- og læremiddelforlagene i Norge med utgivelser for profesjonsmarkedet og hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

www.fagbokforlaget.no

Kontakter

Ingrid Krøvel-Velle

Ingrid Krøvel-Velle

Pressekontakt Markedskonsulent og pressekontakt Juss. Pressekontakt for alle akademiske utgivelser 97554811
Mona Bruvik

Mona Bruvik

Pressekontakt Markedskonsulent Humaniora og samfunnsfag 99589615
Jens Helleland Ådnanes

Jens Helleland Ådnanes

Pressekontakt Markedskonsulent Sykepleie og psykologi 90745151

Relaterte events

Fagbokforlaget

Vi bryr oss om fag og utdanning, og ønsker å gi ut fagbøker og læremidler som dagens elever, studenter, forskere og ulike yrkesgrupper har behov for. Våre forfattere skriver bøker som dekker hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige og praktikermarked. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

Fagbokforlaget
Kanalveien 51
5068 Bergen
Norge