Følg Fagbokforlaget

Hva var det med SKAM? Boklansering 7. juni

Pressemelding   •   jun 06, 2018 07:00 CEST

Utsnitt fra bokens forside. Foto: Fra NRK

Dramaserien Skam, den første norskspråklige fagboken om det store NRK-fenomenet SKAM, lanseres på Hartvig Nissens skole i Oslo torsdag 7. juni. Vel møtt!

Hva var det med SKAM? Denne NRK-serien om en gjeng norske ungdommer fikk enorm oppmerksomhet og ble et globalt fenomen. Folk i alle aldre fulgte med på tvers av ulike medieplattformer, og innhold, handling og ulike tema og teorier ble diskutert blant venner, ved lunsjbord, i familier og ikke minst i klasserommet.

Den nye boken Dramaserien SKAM, redigert av Synnøve Skarsbø Lindtner (UiB) og Dag Skarstein (OsloMet), tar opp form, tema, resepsjon og didaktiske muligheter i SKAM. Ved å analysere de ulike bestanddelene serien består av, presenterer bokens ulike forfattere viktige biter i puslespillet for å forstå hvorfor SKAM fikk en slik stor og spesiell betydning, samt hvordan man på en god måte kan bruke stoffet i klasserommet.

Velkommen til en spennende lansering på selveste SKAM-skolen, Hartvig Nissens skole!

TID: Torsdag 7. juni, kl. 18--20
STED: Hartvig Nissens skole, President Harbitz` gate 11, Oslo

PROGRAM:

Velkommen

DEL 1: Panelsamtale
Hva er fenomenet SKAM? Hva var det med serien som gjorde den til en slik suksess? Marte Blikstad-Balas (UiO) samtaler med redaktørene Dag Skarstein og Synnøve Skarsbø Lindtner, og redaksjonssjef i NRK P3 Håkon Moslet.

DEL 2: Undervisningsopplegg
Hvordan bruke SKAM i klasserommet? Forfatterne og norsklærerne Jorunn Øveland Nyhus og Astrid Syse Talsethagen presenterer ulike undervisningsopplegg og deler sine erfaringer fra klasserommet.

Mingling med lett servering

KONTAKT:
Synnøve Skarsbø Lindtner, redaktør og forfatter: 922 91 754 / synnove.lindtner@uib.no
Dag Skarstein, redaktør og forfatter: 913 65 507 / dag.skarstein@oslomet.no
Glenn Mangerøy, Fagbokforlaget: 975 56 626 / glenn.mangeroy@fagbokforlaget.no

Fagbokforlaget er et av de største fagbok- og læremiddelforlagene i Norge med utgivelser for profesjonsmarkedet og hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

www.fagbokforlaget.no