Gå videre til innhold
Idrett, politikk og menneskerettigheter

Pressemelding -

Idrett, politikk og menneskerettigheter

I det Norge skal spille den avgjørende kampen i VM-sluttspillet, går debatten rundt boikott av Qatar-VM fortsatt friskt. I denne boka undersøker sosiolog Hans Erik Næss de mange utfordrende forbindelsene mellom idrett, politikk og, særlig, menneskerettigheter.

Skal idrettsutøvere kunne fronte politiske saker? Nei, sier de fleste idrettsorganisasjoner, forbund og foreninger. Jo, sier mange andre; det er nettopp som idrettsutøvere – og rollemodeller – at de må bruke ytringsfriheten og stå opp for det som idretten vektlegger som sine viktigste verdier: inkludering, fellesskap, og rettferdighet.

Næss viser hvilke omstendigheter som har skapt idrettens posisjon i samfunnet i det 21. århundre, trekker fram en rekke eksempler på hvor komplekst samspillet mellom idrett og politikk har blitt, og fremmer forslag om hvordan aktuelle utfordringer kan håndteres.

Les forfatter Hans Erik Næss' kronikk fra Aftenposten: "Fotball er politisk maktkamp" (14.10.2021)


Om forfatteren
Hans Erik Næss er førsteamanuensis ved Institutt for ledelse og organisasjon på Høyskolen Kristiania i Oslo.

Ønsker du presseeksemplar eller kontakt med forfatteren?
Glenn Jensen Mangerøy, Fagbokforlaget:
glenn.mangeroy@fagbokforlaget / 975 56 626


Related links

Emner


Fagbokforlaget er et av de største fagbok- og læremiddelforlagene i Norge med utgivelser for profesjonsmarkedet og hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

www.fagbokforlaget.no

Pressekontakt

Glenn Jensen Mangerøy

Glenn Jensen Mangerøy

Pressekontakt Markedskonsulent og pressekontakt Samfunnsfag og humanistiske fag. Pressekontakt for alle akademiske utgivelser 97556626

Fagbokforlaget

Vi bryr oss om fag og utdanning, og ønsker å gi ut fagbøker og læremidler som dagens elever, studenter, forskere og ulike yrkesgrupper har behov for. Våre forfattere skriver bøker som dekker hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige og praktikermarked. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

Fagbokforlaget
Kanalveien 51
5068 Bergen
Norge