Gå videre til innhold
Ny bok: «Internasjonal migrasjon» av Gunhild Odden
Ny bok: «Internasjonal migrasjon» av Gunhild Odden

Pressemelding -

Internasjonal migrasjon - hva er det?

Bok om fenomenet internasjonal migrasjon lanseres i Stavanger 13. mars. Gunhild Odden har skrevet en god innføring for alle som ønsker å tilegne seg grunnleggende kunnskap om sentrale tendenser, begrep, teorier, tematikker og problemstilinger innen migrasjonsfeltet.

Migrasjon er på mange vis et av vår tids største temaer. Stadig flere mennesker forflytter seg på tvers av landegrenser, og i følge FN har tallet på migranter på verdensbasis økt fra 173 millioner i år 2000 til 244 millioner i 2015. Feltet er også i økende grad politisert, og det engasjerer et bredt spekter av aktører - fra politikere til "mannen i gata".

Det går ikke én dag uten at migrasjon omtales i mediene. Men hva snakker vi egentlig om når vi snakker om migrasjon?

Internasjonal migrasjon gir forfatteren leseren en innføring i samfunnsvitenskapelige perspektiver på migrasjon. Hvilke sentrale tendenser, begrep, teorier, tematikker og problemstilinger er aktuelle i faget? 

Boken lanseres i Stavanger 13. mars - pressen er hjertelig velkommen.

Forfatter Gunhild Odden er seniorforsker og leder ved Senter for interkulturell kommunikasjon i Stavanger ved VID vitenskapelige høgskole. Hun har sin PhD-utdanning i sosiologi fra Université de Poitiers i Frankrike. Hennes forsknings- og undervisningsaktivitet omhandler migrasjon og mangfold.

Kontaktpersoner:

Gunhild Odden, forfatter: 988 39 611 / gunhild.odden@sik.no
Glenn Jensen Mangerøy, Fagbokforlaget: 975 56 626 / glenn.mangeroy@fagbokforlaget.no

Related links

Emner

Kategorier


Fagbokforlaget er et av de største fagbok- og læremiddelforlagene i Norge med utgivelser for profesjonsmarkedet og hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

www.fagbokforlaget.no

Kontakter

Ingrid Krøvel-Velle

Ingrid Krøvel-Velle

Pressekontakt Markedskonsulent og pressekontakt Juss. Pressekontakt for alle akademiske utgivelser 97554811
Mona Bruvik

Mona Bruvik

Pressekontakt Markedskonsulent Humaniora og samfunnsfag 99589615
Jens Helleland Ådnanes

Jens Helleland Ådnanes

Pressekontakt Markedskonsulent Sykepleie og psykologi 90745151

Relatert innhold

Relaterte events

Fagbokforlaget

Vi bryr oss om fag og utdanning, og ønsker å gi ut fagbøker og læremidler som dagens elever, studenter, forskere og ulike yrkesgrupper har behov for. Våre forfattere skriver bøker som dekker hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige og praktikermarked. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

Fagbokforlaget
Kanalveien 51
5068 Bergen
Norge