Gå videre til innhold
Lansering av boken Alltid rabiat - en biografi om Jens Glad Balchen

Pressemelding -

Lansering av boken Alltid rabiat - en biografi om Jens Glad Balchen

Alltid rabiat. Jens Glad Balchen og den kybernetiske tenkemåten er en biografi om en forsker, underviser og entreprenør som bidro til å skape et mer høyteknologisk Norge. Boken lanseres i Trondheim torsdag 21. november.

Velkommen til boklansering torsdag 21. november!

Tid: Torsdag 21. november, kl. 10:00–11:30
Sted: Clarion Hotel & Congress Trondheim (Brattørkaia 1)

Pressen har adgang til lanseringen, som er et arrangement i regi av Institutt for teknisk kybernetikk. Påmelding: https://www.ntnu.no/machform/view.php?id=496391

Om boken:

Jens Glad Balchen (1926–2009) var en ildfull og engasjert professor, ingeniør, forsker, underviser, veileder, formidler, nettverksbygger, organisator og entreprenør som skapte et mer høyteknologisk Norge. Hans metode var å tenke kybernetisk.

Balchen brakte nye prinsipper for automatisering til landet og bygget opp et stort og ledende fagmiljø innen kybernetikk ved NTH/NTNU og SINTEF i Trondheim. Han var en idémaskin med en nærmest vill kreativitet, som involverte seg i alt fra datamaskiner, roboter og skip til fiskestimer, hummeroppdrett og norsk politikk.

Alltid rabiat vever sammen Balchens liv med utviklingen av den kybernetiske tenkemåten, norsk industrihistorie og internasjonal vitenskapshistorie. Den viser hvorfor kybernetikkens historie er en nøkkel til å forstå både vår egen samtid og fremtidens Norge, i en tid der begreper som digitalisering, automatisering og robotisering er mer aktuelle enn noen gang.

Gard Paulsen (f. 1977) er historiker og forsker ved NTNU.

Presseeksemplar (med sperrefrist 21. november)

Glenn Jensen Mangerøy, Fagbokforlaget
E-post: glenn.mangeroy@fagbokforlaget.no / Mobil: 975 56 626

Forfatterkontakt

Gard Paulsen, NTNU
E-post: gard.paulsen@ntnu.no / Mobil: 906 15 781

Related links

Emner


Fagbokforlaget er et av de største fagbok- og læremiddelforlagene i Norge med utgivelser for profesjonsmarkedet og hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

www.fagbokforlaget.no

Pressekontakt

Glenn Jensen Mangerøy

Glenn Jensen Mangerøy

Pressekontakt Markedskonsulent og pressekontakt Samfunnsfag og humanistiske fag. Pressekontakt for alle akademiske utgivelser 97556626