Gå videre til innhold
Historie, konflikt og motstand knyttet til barnehagens framvekst.
Historie, konflikt og motstand knyttet til barnehagens framvekst.

Pressemelding -

Barnehagens opprinnelse, styring og praksis

I løpet av de siste 60 årene har barns og foreldres dagligliv endret seg drastisk. Barnehagen har blitt til en kommunal ytelse, og barnehagepedagogikkens vilkår er helt forandret. Denne boken tar for seg historie, konflinkt og motstand knyttet til barnehagens framvekst, virke og innhold. 

Forfatter er Jan-Erik Johansson, professor emeritus på Oslomet og tidligere professor i barnehagepedagogikk på Høgskolen i Oslo (1998-2016). Han belyser barnehagens røtter og misjon i Europa, dens utbygging i Norge, og stiller aktuelle spørsmål om ytre styring og politiske lov- og rammeverk. 

Boken er en introduksjon til barnehagepedagogikkens kraftfelt, og vil være av interesse for barnehageinteresserte så vel som historikere. 

For presseeksemplar eller annet markedsmateriell, ta kontakt med undertegnede:

Lina Vinje Rasmussen
lina.vinje.rasmussen@fagbokforlaget.no
91187532 

Related links

Emner

Kategorier


Fagbokforlaget er et av de største fagbok- og læremiddelforlagene i Norge med utgivelser for profesjonsmarkedet og hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

www.fagbokforlaget.no

Kontakter

Ingrid Krøvel-Velle

Ingrid Krøvel-Velle

Pressekontakt Markedskonsulent og pressekontakt Juss. Pressekontakt for alle akademiske utgivelser 97554811
Mona Bruvik

Mona Bruvik

Pressekontakt Markedskonsulent Humaniora og samfunnsfag 99589615
Jens Helleland Ådnanes

Jens Helleland Ådnanes

Pressekontakt Markedskonsulent Sykepleie og psykologi 90745151

Fagbokforlaget

Vi bryr oss om fag og utdanning, og ønsker å gi ut fagbøker og læremidler som dagens elever, studenter, forskere og ulike yrkesgrupper har behov for. Våre forfattere skriver bøker som dekker hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige og praktikermarked. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

Fagbokforlaget

Kanalveien 51
5068 Bergen
Norge