Gå videre til innhold

Emner: Barn, barneomsorg

Vold og foreldreskap

Vold og foreldreskap

Hva bidrar til vold og aggresjon i rollen som forelder? Hvordan er det å ta seg av et barn samtidig som man blir utsatt for vold fra partneren sin? Hva kjennetegner skilsmisseprosessen i familier preget av vold? Og hvordan påvirker familiehistorikk og kulturell kontekst opplevelsen av foreldrerollen og vold i nære relasjoner?
I boken Vold og foreldreskap vil Henning Mohaupt utvide forståelsen

Boken «Barnevernledelse for framtiden» setter søkelyset på barnevernlederrollen og belyser hvordan barnevernet kan ledes og styres.

NY BOK: «Barnevernledelse for framtiden»

Boken «Barnevernledelse for framtiden» kaster lys på avgjørende ledelsesfunksjoner i barnevernet, fra endringsledelse til kulturbevisst styring. Den inspirerer og utfordrer dagens og fremtidens barnevernledere. En nøkkel til å sikre trygg omsorg for våre mest sårbare barn. Bokens redaktører er Torill Moe og Øyvind Kvello.

Fellesbarnehagen

Fellesbarnehagen

Styring, ledelse og samarbeid
Tid for å utvikle Fellesbarnehagen! Denne boken handler om hvordan styring, ledelse og samarbeid kan bidra til å realisere Fellesbarnehagen.

Fellesbarnehagen er en barnehage for alle barn, der målet er integrering i samfunnets fellesskap. Over 90 prosent av alle barn i Norge går i barnehagen, den er en nesten universell ordning. En fellesbarnehage forutsette

Ny bok gir kunnskap om sosial ulikhet blant norske barn

Ny bok gir kunnskap om sosial ulikhet blant norske barn

Fagbokforlaget lanserer nå Livet bak tallene, en bok som tar for seg de dårlige levekårene og sosiale ulikhetene blant over 110 000 barn i Norge som lever i husholdninger med vedvarende lav inntekt. Boken gir kunnskap om hva levekårstress er, hvordan det kan påvirke livskvaliteten til barna og hva som kan gjøres for å redusere den sosiale ulikheten. Bokene er skrevet av Karin Gustavsen

Ny bok skal styrke dokumentasjonen i velferdstjenestene

Ny bok skal styrke dokumentasjonen i velferdstjenestene

Møteinnkallinger, referater, observasjoner, utredninger, vedtak, sms og chat er eksempler på dokumenter som skrives i barnevern, Nav og andre velferdstjenester. Dokumenter som er godt skrevet, bidrar til rettssikkerheten til den som mottar hjelp. Tekster som er respektfulle og enkle å forstå, sikrer bedre samarbeid. Denne nye boken gir kunnskap som sosialarbeidere kan bruke for å skrive godt.

Samvær etter omsorgsovertakelse

Samvær etter omsorgsovertakelse

Barnevernfeltet er i stadig endring og utvikling. Gode barnevernfaglige vurderinger krever god kunnskap og forståelse innenfor mange områder. Denne boken gir et kunnskapsgrunnlag for fagkyndige vurderinger i komplekse samværsspørsmål etter barnevernsloven.
Forfatterne presenterer en modell for samværsanalyse. Den gir barnevernsarbeideren mulighet for en strukturert tilnærming når krevende vurde

Boken «Veiledning i profesjonell praksis — til fagfolk som jobber med barn, ungdom og familier»

Den viktige veiledningen av fagfolk som jobber med barn, ungdom og familier i krise

God veiledning er viktig for å redusere belastningen på fagfolk som jobber med med barn, ungdom og familier i utfordrende livssituasjoner. Den nye boka: «Veiledning i profesjonell praksis» henvender seg til menneskene som jobber i disse tjenestene, og forfatterne mener at med god veiledning, vil flere tåle belastningen jobben medfører og dermed vil tjenestene kunne beholde dyktige arbeidstakere.

Ny utgave av «Samfunnet i barnehagen og barnehagen i samfunnet»

Samfunnet i barnehagen og barnehagen i samfunnet, 2. utgave

Denne reviderte utgaven av boken gir barnehagelærerstudenter og barnehagelærere en innføring i utvalgte samfunnsfaglige temaer knyttet til Kunnskapsdepartementets rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver fra 2017.
Hvert kapittel består av en fagdel som følges opp av didaktiske refleksjoner omkring hvordan det aktuelle samfunnsfaglige temaet kan tas opp og arbeides med i barnehagen. Temaer

Boka «Etiske møte og problemstillingar - Løgstrup for barnehagelærarar»

NY BOK: Etiske møte og problemstillingar - Løgstrup for barnehagelærarar

Etiske møte og problemstillingar - Løgstrup for barnehagelærarar presenterer utfordringar barnehagelæraren møter i arbeid med barn, foreldre og kollegaer i ein kompleks og samansett kvardag. Barnet, i skjeringspunktet mellom sårbart og kompetent, er eit gjennomgåande tema.

Boken "Mellom steder, rom og materialer"

NY BOK: Mellom steder, rom og materialer

Steder, rom og materialer møter og omslutter barn i barnehagen hver dag. Betydningen de har for barnehagens praksiser, er ofte underkommunisert, og barnehagelæreren ses ofte som den avgjørende kraften i utviklingen rommenes innhold. Boken presenterer en teoretisk bevegelse fra fenomenologi til posthumanisme og utfordrer forståelsen av menneskets subjektposisjon i en materiell verden.

I materialenes verden, 2. utgave

Ny utgave av «I materialenes verden»

Kunnskap om og handlinger knyttet til vår måte å forholde oss til materialer og materialitet på, er vesentlig for å kunne skape og uttrykke oss gjennom materialer. I denne reviderte utgaven, som er bearbeidet i tråd med gjeldende rammeplan, møter du ulike perspektiver knyttet til barns opplevelser og erfaringer med materialers egenskaper, muligheter og virkninger i kunstnerisk virksomhet.

Velferd, rettsikkerhet og personvern, 2. utgave

Ny utgave av «Velferd, rettsikkerhet og personvern»

Likeverdige muligheter, rettigheter og plikter er viktige prinsipper i velferdsstaten. Denne boken behandler lovgivning der disse prinsippene er innarbeidet som plikter og rettigheter for utøvende myndigheter og tjenestemottakere. Den nye utgaven som foreligger nå, er revidert og ajourført ut fra endringer i helse-, omsorgs- og sosiallovgivningen.

Bli med på webinar om Mobbeloven, med forfatter Erling Roland og Læringsmiljøsenterets Grete Vaaland.

Webinar med Erling Roland om Mobbeloven

​Fagbokforlaget og Læringsmiljøsenteret har gleden av å invitere til webinar om boken Mobbeloven, med forfatter Erling Roland i samtale med Læringsmiljøsenterets Grete Vaaland. Meld deg på her!

Historie, konflikt og motstand knyttet til barnehagens framvekst.

Barnehagens opprinnelse, styring og praksis

I løpet av de siste 60 årene har barns og foreldres dagligliv endret seg drastisk. Barnehagen har blitt til en kommunal ytelse, og barnehagepedagogikkens vilkår er helt forandret. Denne boken tar for seg historie, konflinkt og motstand knyttet til barnehagens framvekst, virke og innhold. 
Forfatter er Jan-Erik Johansson, professor emeritus på Oslomet og tidligere professor i barnehagepedagogikk

Foto: fra bokens forside

Hvordan skal lærere forholde seg profesjonelt til psykisk helse i skolen?

Flertallet av lærere sier at kunnskapen de får om psykisk helse gjennom grunnutdannelsen ikke er god nok, men de føler et stort ansvar for elevenes psykiske helse. I en ny bok skrevet av Stine Ekornes møter vi lærere som forteller og diskuterer problemstillinger knyttet til psykisk helse i skolen, også ut fra at «livsmestring» er kommet inn som et begrep i Læreplanen for Kunnskapsløftet i 2017.

Foto: Illustrasjonsbilde, Shutterstock

Ny bok: Helsepersonelloven - kommentarutgave

Helsepersonelloven skal å bidra til sikkerhet for pasienter og kvalitet i helsetjenesten, samt sikre befolkningens tillit til helsepersonell og helsetjenesten, men også klargjøre skillet i forhold til alternativ behandling. Loven er en viktig del av helseretten og berører mange. To av Norges fremste eksperter på helserett, Anne Kjersti Befring og Bente Ohnstad, er nå ute med en ny bok om loven.

Fagbokforlaget

Vi bryr oss om fag og utdanning, og ønsker å gi ut fagbøker og læremidler som dagens elever, studenter, forskere og ulike yrkesgrupper har behov for. Våre forfattere skriver bøker som dekker hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige og praktikermarked. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

Fagbokforlaget

Kanalveien 51
5068 Bergen
Norge