Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

  • Utlysning av Fagbokforlagets lærebokstipend

    Nå er det mulig å søke Fagbokforlagets lærebokstipend. Stipendet er aktuelt for alle med en god idé til en lærebok for høyere utdanning, kombinert med lysten til å skrive den.
    Fagbokforlaget deler ut inntil 500 000 kroner fra en årlig pott til ett eller flere lærebokprosjekter. Stipendmottakerne vil få god oppfølging fra våre erfarne forlagsredaktører, og den ferdige boka vil bli utgitt på Fagb

  • BIOGRAFI: Anna Rogstad - Kampen for en mer praktisk skole

    Dette er en bok om Anna Rogstads (1854–1938) mangfoldige liv og virke. Vi har valgt å betegne den som en pedagogisk biografi for å synliggjøre at det særlig er de faglige og pedagogiske sidene ved Rogstads liv som vektlegges. Hennes kamp for en mer praktisk skole preget hennes liv og har satt solide spor i norsk skolehistorie. I denne boka skal vi følge disse sporene.

  • Hvordan fungerer egentlig den norske regjeringsmakten?

    Hvordan fungerer regjeringen? Hva skjer når regjeringer kommer og går, hvordan fatter regjeringen beslutningene sine, hva innebærer det å være statsråd – og hvilke lover og regler gjelder egentlig for regjeringens virksomhet? I den nye boken «Regjeringen — Historien, makten og hverdagen» forsøker et tverrfaglig forskerteam å finne svarene.

  • Fagbokforlagets lærebokstipend tildeles åtte nye lærebokprosjekter

    Fagbokforlagets lærebokstipend tildeles åtte ulike lærebokprosjekter for høyere utdanning høsten 2023.
    I sterk konkurranse med en stor menge søkere, fordeles Fagbokforlagets lærebokstipend høsten 2023 på åtte ulike prosjekter. Mottakerne vil alle skrive nyttige og nyskapende lærebøker som studenter vil få nytte av i årene som kommer. Her er listen:

    Les mer om alle vinnerprosjektene her<

  • NY BOK: Burde vi det?

    "Burde vi det?" utforsker sentrale spørsmål om profesjonsfaglig etisk kompetanse i skolen. Forfatteren adresserer viktige aspekter ved læreryrket, som møtet med mangfold, vår personlige innvirkning, maktdynamikken som lærere har, og håndteringen av foresatte som søker fritak. Gjennom et menneskerettighetsbasert rammeverk gir boken ingen klare svar, men oppmuntrer til refleksjon rundt esse

  • Grønt sosialt arbeid: ny bok utforsker den sosialfaglige rollen i det grønne skiftet

    Ny norsk antologi utforsker forbindelsen mellom sosialt arbeid og det grønne skiftet, og utfordrer sosialarbeidere til å reflektere over klima- og miljøutfordringer i deres arbeid. Sosiale problemer krever sosialfaglige løsninger. Så hvilken rolle spiller helse- og sosialfaglig praksis i det grønne skiftet? Boken er utgitt på inititiv af Fellesorganisasjonen, med bidrag fra ledende fagpersoner.

  • NY UTGAVE: Læremidler og arbeidsformer i den digitale skolen

    Boken gir et forskningsbasert grunnlag for hvordan du som lærer kan variere arbeidsformer for bedre læring i det digitale klasserommet. Denne andre utgaven har et nyskrevet kapittel om kunstig intelligens. I tillegg er de øvrige kapitlene betydelig revidert ut fra oppdatert forskning knyttet til den digitale utviklingen i grunnopplæringen.

  • NYHET! God skole-hjem-kommunikasjon om barns lese- og skriveutvikling

    God kommunikasjon med hjemmet er en viktig del av lærerjobben. Boken fokuserer spesielt på lese- og skriveutvikling. Forfatternes filosofi er at empiri og empati er grunnsteiner i god skole–hjem-kommunikasjon: Lærere trenger empiri som viser barns lese- og skriveutvikling. De trenger også empati for barns og foreldres sosiale og psykologiske behov.

  • NYHET: Utdanning for tverrfaglige mål

    Hvilken kompetanse trenger lærere trenger for å ivareta tverrfaglighet og fagovergripende mål i grunnskole og lærerutdanning?

  • Hvordan skal man forstå globalisering — Seks begrepspar som forklarer verden

    Boken Hvordan forstå globalisering tilbyr en original inngang til dette fenomenet og begrepet. Den tar utgangspunkt i seks begrepspar som definerer sosialt liv: frihet og ufrihet, likheter og forskjeller, individualisering og fellesskap, konkurranse og samarbeid, tillit og mistillit, rettferdighet og urettferdighet

  • NY BOK: «Barnevernledelse for framtiden»

    Boken «Barnevernledelse for framtiden» kaster lys på avgjørende ledelsesfunksjoner i barnevernet, fra endringsledelse til kulturbevisst styring. Den inspirerer og utfordrer dagens og fremtidens barnevernledere. En nøkkel til å sikre trygg omsorg for våre mest sårbare barn. Bokens redaktører er Torill Moe og Øyvind Kvello.

Vis mer