Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

  • «EØS-rett» av Haukeland Fredriksen og Mathisen

    Ny utgave av «EØS-rett» drøfter blant annet koronapandemien, Nav-saken og Brexit

    Den nye utgaven av «EØS-rett» er oppdatert med nye EU-rettsakter som er tatt inn i avtalen, og med ny rettspraksis fra EU-domstolen, EFTA-domstolen, EMD og norske domstoler. Boken tar også opp Nav-saken og utvalgte EØS-rettslige spørsmål knyttet til Storbritannias uttreden fra EU og EØS (Brexit), rettsstatskrisen i Polen og Ungarn og koronapandemien.

  • Boken Nikolai Astrup. Rå natur

    Ny bok: Nikolai Astrup. Rå natur

    Nikolai Astrup (1880 - 1928) er kjent for sine fargesterke malerier og tresnitt med motiver fra naturen på hjemstedet. Denne katalogen setter Astrups liv og kunst i sammenheng med norsk historie og kunsten på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. Katalogens rike bildemateriale viser Astrups intense farger, hans innovative grafikk og hans magiskrealistiske landskapsbilder.

  • Ny bok: Den digitale styreverden

    Ny bok: Den digitale styreverden

    Hva menes med teknisk gjeld, Gutenberg-øyeblikk og digitale tvillinger? Hva vet styret om hvor godt virksomhetens data er benyttet – enn si beskyttet? Hvem deler vi dataene med? Hva er de verd? Hvordan ligger vi an i digitaliseringsprosessen? Hva er forskjellen mellom en digital moteløve og en digital mester?
    Dette er noen av mer enn 100 styrespørsmål og -tema du kan lære mer om i denne boken.

  • Boka «Etiske møte og problemstillingar - Løgstrup for barnehagelærarar»

    NY BOK: Etiske møte og problemstillingar - Løgstrup for barnehagelærarar

    Etiske møte og problemstillingar - Løgstrup for barnehagelærarar presenterer utfordringar barnehagelæraren møter i arbeid med barn, foreldre og kollegaer i ein kompleks og samansett kvardag. Barnet, i skjeringspunktet mellom sårbart og kompetent, er eit gjennomgåande tema.

  • Boken "Mellom steder, rom og materialer"

    NY BOK: Mellom steder, rom og materialer

    Steder, rom og materialer møter og omslutter barn i barnehagen hver dag. Betydningen de har for barnehagens praksiser, er ofte underkommunisert, og barnehagelæreren ses ofte som den avgjørende kraften i utviklingen rommenes innhold. Boken presenterer en teoretisk bevegelse fra fenomenologi til posthumanisme og utfordrer forståelsen av menneskets subjektposisjon i en materiell verden.

  • Ny bok: AJP - Arvid Pettersen

    Ny bok: AJP - Arvid Pettersen

    Uvilje mot å gjenta seg har vært en viktig drivkraft for Arvid Pettersen gjennom mer enn femti år som bildekunstner. Samtidig har han hele tiden holdt fast ved det tradisjonsrike maleriet, både som rammeverk og et felt for undersøkelse. Klassiske sjangre som landskap, portrett og stilleben blir tatt opp til ny behandling, i et formspråk som har vekslet mellom det forestillende og det abstrakte.

  • Rekordhøyt antall stipendmottakere: Fagbokforlagets lærebokstipend tildeles hele ti lærebokprosjekter

    Rekordhøyt antall stipendmottakere: Fagbokforlagets lærebokstipend tildeles hele ti lærebokprosjekter

    Fagbokforlagets lærebokstipend deles ut til ti nye lærebokprosjekter for høyere utdanning. Aldri tidligere har flere søkt, og det har heller aldri tidligere blitt utdelt flere stipender på en enkelt utlysningsrunde som denne høsten. – Jeg er fristet til å si at det jo er morgendagens studenter som er de egentlige vinnerne her, uttaler forlegger Arno Vigmostad.

  • I materialenes verden, 2. utgave

    Ny utgave av «I materialenes verden»

    Kunnskap om og handlinger knyttet til vår måte å forholde oss til materialer og materialitet på, er vesentlig for å kunne skape og uttrykke oss gjennom materialer. I denne reviderte utgaven, som er bearbeidet i tråd med gjeldende rammeplan, møter du ulike perspektiver knyttet til barns opplevelser og erfaringer med materialers egenskaper, muligheter og virkninger i kunstnerisk virksomhet.

  • Boka «Kontaktlærer i grunnskolen» av Heidi Granberg

    NY BOK: Kontaktlærer i grunnskolen

    Mange grunnskolelærerstudenter opplever overgangen fra å være student til å bli kontaktlærer som spennende og utfordrende, men også skummel og uoversiktlig. Målet med denne boka har vært å gjøre denne overgangen litt lettere, og med det gjøre «praksissjokket» litt mindre.

  • Boken «Anerkjennelse av stater og regimer» av Dagfinn Christian Selvaag

    NY BOK: Anerkjennelse av stater og regimer

    For første gang presenteres en studie av norsk anerkjennelsespraksis fra 1905 og frem til i dag, basert på en gjennomgang av faglitteraturen på området og en omfattende gjennomgang av arkiver og annet kildemateriale. Studien dokumenterer et forutsigbart handlingsmønster som brytes i krisetider, og tegner et levende bilde av kreftene som formet de norske posisjonene.

  • Ny bok: Tettere på naturfag i klasserommet

    Ny bok: Tettere på naturfag i klasserommet

    Boka bygger på LISSI-studien (Linking Instruction in Science and Student Impact). Forfatterne supplerer eksisterende studier ved å gi rike beskrivelser av undervisningspraksiser. Resultatet har blitt en viktig dokumentasjon på hva som skjer i norsk skole, og en inspirerende bok om hva naturfagundervisning er og kan være.

Vis mer