Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

  • Superkollega – nøkkelen til å få det supert på jobb, sammen med andre!

    I sin nye bok inviterer Nina Nakling og Bård Brænde alle til å bli en «Superkollega». Gjennom enkle og morsomme prinsipper viser forfatterne hvordan du kan løfte måten du samarbeider til et helt nytt nivå og få det supert sammen med menneskene rundt deg! Superkollega er lettlest, med spennende eksempler og øvelser - en bok i organisasjonsutvikling som er skrevet for alle, ikke bare lederne.

  • ​Alltid rabiat – en ny biografi om Jens Glad Balchen

    En ny biografi om den norske vitenskapsmannen og entreprenøren Jens Glad Balchen kaster nytt lys over hvordan både industrien og det norske samfunnet ble teknologisert og automatisert i etterkrigstiden. Gjennom sitt fagmiljø ved NTH (senere NTNU) og SINTEF i Trondheim skapte Balchen et mer høyteknologisk Norge. Torsdag 21. november lanseres boken i Trondheim.

  • Lansering av boken Alltid rabiat - en biografi om Jens Glad Balchen

    Alltid rabiat. Jens Glad Balchen og den kybernetiske tenkemåten er en biografi om en forsker, underviser og entreprenør som bidro til å skape et mer høyteknologisk Norge. Boken lanseres i Trondheim torsdag 21. november.
    Velkommen til boklansering torsdag 21. november!
    Tid: Torsdag 21. november, kl. 10:00–11:30
    Sted: Clarion Hotel & Congress Trondheim (Brattørkaia 1)
    Pressen har a

  • Har myndighetene alltid tilstrekkelig grunnlag i lov til å gripe inn overfor enkeltpersoner?

    I boken «Når myndighetene griper inn» har forfatter Tomas Midttun Tobiassen analysert 118 avgjørelser fra Høyesterett for å se hvordan domstolene arbeider når de avgjør om myndighetene hadde hjemmel i lov da de grep inn overfor enkeltpersoner. Bildet som tegner seg, er av en Høyesterett som i flere saker har akseptert inngrep som står i et problematisk forhold til verdiene bak legalitetsprinsippet

  • Siste nytt fra Dag Vidar Hanstad om norsk og internasjonal idrett

    Hvorfor har vi idrettsforbund, særforbund, idrettskretser og idrettslag? Hva ligger i begrepet «den norske idrettsmodellen»? Hvordan er norsk idrett knyttet til internasjonale organisasjoner, og hva innebærer det egentlig å drive god ledelse? Disse og mange andre spørsmål får du besvart i boka «Organisasjon og lederskap i idretten» av professor i sport management, Dag Vidar Hanstad.

  • Ny bok: Konstruktiv journalistikk

    Den nye boka «Konstruktiv journalistikk» har som mål å retta opp eit skeivt nyheitsbilde og gi løysingar ein større plass, skriv forfattar Vigdis Holmaas. Kvar einaste dag skjer det positive og negative hendingar i verda, men media fortel ofte historier om kriser, problem og skeiv utvikling i samfunnet. Det er få nyheiter om positive utviklingstrekk, og det er sjeldan debatt om løysingar.

  • Juss i veitrafikk og trafikkopplæring

    I den nye boken «Juss i veitrafikk og trafikkopplæring» gir Roger Helde en komplett oversikt over norsk veitrafikkrett, samt en innføring i overordnet juridisk metode, forvaltningsrett, strafferett og bilansvaret. Boken spenner fra veiskilt og blinklys til nye problemstillinger vedrørende elektriske sparkesykler og selvkjørende biler. Helde er førstelektor ved Handelshøgskolen Nord universitet.

  • En bok fylt av respekt og kjærlighet til naturen, jordbrukskulturen og menneskene som skjøtter den

    Kulturlandskapet er blitt til gjennom tusener av år og er et egnet sted for å ta vare på kulturhistorien og biologisk og genetisk mangfold. Men skal kulturlandskapet bevares og formes videre, krever det tilstedeværelse og skjøtsel. I en ny bok, «Folka og landskapet», ser biolog og forsker Ellen Svalheim på hvordan vi ved å sørge for mangfold i kulturlandskapet, kan sikre en bærekraftig fremtid.

  • Christine Meyer og Victor Norman bokaktuelle med «Ikke for å konkurrere»

    I sin nye bok tar Meyer og Norman et oppgjør med den ukritiske bruken av markedsøkonomiske begreper og styringsverktøy i offentlig sektor. Offentlige virksomheter er ikke der for å konkurrere eller tjene penger. De er der for å utføre oppdrag for, og på vegne av, innbyggerne. Dette gjør dem fundamentalt forskjellige fra private, og innebærer at strategiutvikling må legges opp på en annen måte.

  • Grunnloven fastslår at alle har rett til miljø, men hva betyr det?

    Grunnlovens § 112 – miljøparagrafen – fastslår at alle har rett til miljø, men hva betyr dette i praksis? Da Natur og Ungdom og Greenpeace saksøkte staten høsten 2017, ble spørsmålet for første gang forelagt for domstolene. Gjennom elleve bidrag i boken «Mellom jus og politikk – Grunnloven § 112» utforsker forskere og praktikere Grunnlovens miljøparagraf. 

  • Politiet i et digitalisert samfunn

    Hva slags polititjeneste har det digitaliserte samfunnet vårt bruk for? Hvilke utfordringer og muligheter får politiet og samfunnet ved bruk av ny teknologi og tilgang på nye data? I boken «Det digitale er et hurtigtog» har forskere fra Politihøgskolen bidratt med ulike analyser og perspektiver på kompetansebehov, skjønnsutøvelse og legitimitetshensyn i forhold til teknologibruk.

  • Ny bok: Dyrevelferdsrett

    Fokus på og bevissthet rundt dyr og hvordan vi omgås dem, har endret seg markant de siste årene. Det anses som negativt å ikke ta godt nok vare på dyrene sine, samtidig kan økte besetninger og avstanden til husdyrproduksjon gjøre at færre tenker gjennom hvordan dyrene som gir oss maten vår, faktisk har det. «Dyrevelferdsrett» er den første boken om dette, i norsk sammenheng, unge rettsområdet.

Vis mer