Gå videre til innhold

Emner: Kriser, konflikter

Rosetogenes paradokser – Dyp nasjonalisme og rituelt demokrati

Rosetogenes paradokser – Dyp nasjonalisme og rituelt demokrati

Tiden etter 22. juli 2011 synliggjorde og satte på spissen det som kjennetegner det norske samfunn og landets innbyggere – ofte på paradoksale måter. Boka er en undersøkelse av hva som skjer når et land blir kastet ut i en krise, og folk raskt må finne frem til tanker, følelser og handlinger som kan reparere en skadet virkelighet. Rosetogenes paradokser er en studie i hvordan politikere og nasjona

Den nye boken «Hvordan forstå globalisering» gir en original inngang til fenomenet og begrepet.

Hvordan skal man forstå globalisering — Seks begrepspar som forklarer verden

Boken Hvordan forstå globalisering tilbyr en original inngang til dette fenomenet og begrepet. Den tar utgangspunkt i seks begrepspar som definerer sosialt liv: frihet og ufrihet, likheter og forskjeller, individualisering og fellesskap, konkurranse og samarbeid, tillit og mistillit, rettferdighet og urettferdighet

Den første boken om Forsvarets operasjoner på Balkan 1992-2005 lanseres 12. desember

Den første boken om Forsvarets operasjoner på Balkan 1992-2005 lanseres 12. desember

Mellom 1992 og 2005 gjorde mer enn 12 000 norske menn og kvinner tjeneste i internasjonale militæroperasjoner på Balkan. De skulle skape fred og få slutt på den etniske rensningen i «Europas urolige hjørne». Krig i Europa er den første samlede fremstillingen av Forsvarets innsats på Balkan, og 12. desember er det lanseringsseminar i Fanehallen på Akershus festning.
Forsvarets engasjement på Bal

Operativ psykologi 3

Hvordan kan arbeidsgiver best ta vare på sine ansatte i belastende situasjoner?

Mange organisasjoner og deres ansatte opplever å bli utsatt for ulykker og krevende erfaringer der helse og liv står på spill. Hvordan kan arbeidsgiver sørge for å gi best mulig oppfølging og ivaretakelse av sine ansatte i belastende situasjoner?
Boken Operativ psykologi 3: Personellomsorg og ivaretakelse tar som utgangspunkt at til tross for gode intensjoner, er mye av den ivaretakelsen og om

Boken «Anerkjennelse av stater og regimer» av Dagfinn Christian Selvaag

NY BOK: Anerkjennelse av stater og regimer

For første gang presenteres en studie av norsk anerkjennelsespraksis fra 1905 og frem til i dag, basert på en gjennomgang av faglitteraturen på området og en omfattende gjennomgang av arkiver og annet kildemateriale. Studien dokumenterer et forutsigbart handlingsmønster som brytes i krisetider, og tegner et levende bilde av kreftene som formet de norske posisjonene.

Ny bok om pandemi og krisepsykologi

Ny bok om pandemi og krisepsykologi

Koronapandemien har vist oss at inngripende smittetiltak og nedstenginger av samfunn har store psykososiale konsekvenser. Denne boken gir en praksisnær beskrivelse av aktuelle psykososiale utfordringer og tilhørende støttetiltak under en pandemi.

Hvordan mennesker reagerer på kriser og katastrofer, varierer. Vi har mye erfaring og kompetanse fra andre store kriser som store ulykker, naturka

Konfliktkoden av Sverre Blandhol

Ny bok: Konfliktkoden – Forstå hva som foregår i konflikt

I den nye boken Konfliktkoden - Forstå hva som foregår i konflikt, gir forfatter Sverre Blandhol nyttig kunnskap om hvordan man skal forstå og løse konflikter, basert på en oppdatert fremstilling av konfliktteori.
For å kunne håndtere konflikter må du forstå dem. Konflikter kan virke kaotiske og skremmende. Men de følger gjerne bestemte mønstre. I denne boken blir du kjent med disse mønstrene –

Ny bok: «Islamismen» av Bjørn Olav Utvik

​Hva slags kraft er egentlig islamismen?

Hva slags kraft er egentlig islamismen? Ny bok tar for seg islamismen som fenomen i Midtøsten. Boka er skrevet av Norges fremste ekspert på politisk islam, og er basert på tretti års forskning og samtaler med ledende islamister og deres motstandere.

Hedret og glemt: første verdenskrig og norske krigsseilere

Hedret og glemt: første verdenskrig og norske krigsseilere

Hvilken skjebne led norske krigsseilere under første verdenskrig? Og hvordan reagerte det norske samfunnet overfor dem og deres etterlatte da krigen tok slutt? I dag lanseres boken "Hedret og glemt" om et lite omtalt kapittel i norsk historie. Det skjer på Norsk Maritimt Museum på Bygdøy i Oslo

Foto: Getmilitaryphotos

Ny bok: Til forsvar av landet

Hva hadde Regjeringen og Forsvaret lov til å gjøre i aprildagene i 1940 og 22. juli 2011? I en ny bok analyserer professor Sigmund Simonsen hvilke rettslige rammer Forsvaret har, særlig i gråsonen mellom fred og krig. Han finner at Forsvarets rettslige handlingsrom var større enn det som ble brukt 22. juli 2011, og at det var klart større enn det 22. juli-kommisjonen la til grunn.

Foto: Grete Waltoft, Scanpix

Terrorisme i norsk strafferett

Korleis kan terrorreglane bli avgrensa og utforma slik at dei representerer eit vern av – og ikkje ein trussel mot – rettsstaten? I den nye boka «Terrorisme i norsk strafferett» føretek forfattar og jusprofessor Erling Johannes Husabø ei kritisk evaluering av terrorreglane i straffelova i lys av Grunnlova, menneskerettane og den strafferettslege tradisjonen.

Fagbokforlaget

Vi bryr oss om fag og utdanning, og ønsker å gi ut fagbøker og læremidler som dagens elever, studenter, forskere og ulike yrkesgrupper har behov for. Våre forfattere skriver bøker som dekker hele utdanningsløpet fra barnehage til høyere utdanning, samt norsk for minoritetsspråklige og praktikermarked. Fagbokforlaget er en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS.

Fagbokforlaget

Kanalveien 51
5068 Bergen
Norge